Logo stichting ondernemersgala Halderberge

Over ons

Over ons

We willen de beste bedrijven van Halderberge een podium geven en daarnaast inspireren en verbinden. Om dit doel te bereiken is de Stichting Ondernemersgala Halderberge opgericht. Stichting Ondernemersgala Halderberge organiseert 1 keer in de twee jaar de Business Awards.

Historie

Stichting Ondernemersgala Halderberge is opgericht op 18 september 2008. Het initiatief voor de stichting is genomen door ondernemers en -vertegenwoordigers uit de gemeente Halderberge. Dit zijn onder andere de Ondernemingskring Halderberge, de Zuidelijke- Land- en Tuinbouw Organisatie, afdeling Halderberge, Kiwanisclub Halderberge en Lions Club Oudenbosch. Vanaf de oprichting is er een goede samenwerking met de gemeente.

De activiteiten van de stichting richten zich meer algemeen op activiteiten die bijdragen aan positieve impulsen aan het lokale en regionale bedrijfsleven. Specifiek door de organisatie van een jaarlijks terugkerend event voor de Halderbergse ondernemers. Sinds de oprichting heeft de stichting zeven keer een ondernemersgala georganiseerd en twee keer een startersevent. 

Het motto van de beginjaren: ‘van, voor en door Halderbergse ondernemers’ is nu nog steeds van kracht.

jurgen broos

Jürgen Broos

Voorzitter

Jürgen Broos (1986) Is per 2019 voorzitter geworden van Stichting Ondernemersgala. Met een nieuwe visie en een nieuw team is Jurgen er klaar voor om er een succes van te maken.  Naast dit voorzitterschap is Jürgen ook voorzitter van de ondernemersvereniging Hoeven.

Daarnaast is Jürgen mede-eigenaar van Broos groenvoorziening vof is een hoveniersbedrijf dat zich bezighoudt met alles op tuingebied. Van ontwerp tot realisatie en onderhoud. Dit is voor 80% procent voor particulieren en 20% voor het bedrijfsleven en corporaties.

In 2015 won Jürgen het Ondernemersgala. Na een nominatie is er uiteraard altijd de behoefte om te winnen. De vele positieve energie die komt uit reacties en herkenning bij de nominatie is prachtig. De winst van het gala gaf een nog grotere boost. 

Jose 2024

José Besters

Bestuurslid & Sponsorcommissie

José Besters werkte tot aan haar pensionering (1 februari 2022) als beleidsmedewerker economische zaken en bedrijfscontactfunctionaris bij de gemeente Halderberge.
Als lid van het dagelijks bestuur van Stichting Ondernemersgala zet zij zich in voor de Business Awards Halderberge.

Randy Mollen

Randy Mollen

Penningmeester

Randy Mollen is in september 2022 een nieuw avontuur begonnen,
restaurant Lova in Hoeven.
Hiervoor heeft hij 25 jaar Restaurant D’n Halder in Hoeven succesvol uitgebaat.
Sinds 2019 heeft hij de rol van penningmeester voor de
Business awards (Ondernemersgala).
 Ook is hij bestuurslid van Ondernemers Vereniging Hoeven.

Toen aan mij, Randy Mollen, gevraagd werd of ik  in het bestuur van het Business Awards (Ondernemersgala) wilde plaatsnemen,
hoefde ik niet lang na te denken.
In 2012 waren we met ons vorige bedrijf, Restaurant D’n Halder, genomineerd in de categorie business to consumer.
In 2015 hebben we in sporthal de Beuk het galadiner mogen verzorgen.
Aan allebei de gelegenheden heb ik goede herinneringen wat betreft samenwerking, organisatie en sfeer. Niet gek dus dat ik direct enthousiast was om me in te zetten voor de Business Awards.

Marcel van Est

Marcel van Est

PR Commissie

Eigenaar van The Rock | reclame & media en van Sitez.

Door zijn jarenlange ervaring in de grafische sector en signbusiness heeft Marcel een goede kijk op uw bedrijf en kan hij reclame- en promotieproducten ontwerpen die precies aansluiten bij uw klant. Deze artdirector kan alles creëren wat u bedenkt. Hij luistert goed naar uw ideeën en komt met mooie en creatieve oplossingen. Marcel helpt uw bedrijf naam en aanzien te geven door al uw bedrijfsuitingen en reclames op elkaar af te stemmen.

Liza Smaal van SMILE marketing en events

Liza Smaal

PR Commissie

Ik ben Liza Smaal, het gezicht achter
SMILE marketing & events.

Waar ik me iedere dag mee bezighoud? Alleen maar leuke dingen. Of dat nu werken met social media is, of aan een evenement. Beiden zijn een echte toevoeging voor iedere onderneming, want ze zorgen allebei voor een positief gevoel. En dat is precies waarom ik doe wat ik doe.

Met mijn frisse kijk op creatieve marketing en spraakmakende events, bereiken we samen de doelstellingen. En tover ik een glimlach op het gezicht van jullie doelgroep! 

Andre van Wesel

Andre van Wesel

Selectie Commissie

André van Wesel (1970) heeft ruime ervaring met de dienstverlening aan een breed scala MKB+ ondernemingen. Daarbij hebben, mede vanuit zijn achtergrond als Accountant en Register Belastingadviseur, zowel de onderneming als de ondernemer zijn aandacht. Naast de reguliere bedrijfseconomische aspecten binnen het ondernemerschap houdt hij zich ook bezig met vraagstukken over samenwerking, overname, staking, financiering en toekomstplanning. Daarnaast is André actief betrokken bij de advisering aan en begeleiding van ondernemers en ondernemingen in de Zorg, zowel eerstelijns, tweedelijns als geïntegreerde en multi disciplinaire samenwerkingsverbanden en heeft hij ook meer dan gemiddelde affiniteit met de uitzendbranche.
 

Wouter Steenkist

Wouter Steenkist

Selectie Commissie

Ik ben Wouter Steenkist, 43, trotse vader van 5 kinderen (Elin, Boaz, Hidde, Vajèn en Mats) en gelukkige man van mijn prachtige vrouw Eva. Wonend te Oud Gastel. Ik ben een creatief ondernemer en daarbij eigenaar van Heroes Only in Breda. Door persoonlijke 1-op-1 marketing toe te passen (zoals e-mail, sms en whatsapp marketing) helpen we bedrijven die fysieke producten leveren aan nieuwe klanten en zorgen ervoor dat die klanten niet alleen fan worden, maar echt helden.

Jeanette de Bree

Jeanette de Bree

Selectie Commissie

Jeanette de Bree is advocaat en eigenaar van Advocatenkantoor De Bree in Etten-Leur. Dit advocatenkantoor is gespecialiseerd in Familierecht (mediation, echtscheiding, omgang, alimentatie, etc.) en Arbeidsrecht (ontslag, arbeidsovereenkomst, ziekte, etc.). Hier vindt u een betaalbare advocaat met kennis van zaken. Wij staan voor open, eerlijk en duidelijk.

Ton Haverkamp

Ton Haverkamp

Jury

Eind 2007 startte Ton Haverkamp met Haverkamp Bedrijfsadvisering om met name ondernemers en het MKB bij investerings- en financieringsvraagstukken te begeleiden en adviseren.
Sinds een aantal jaar adviseert hij meerdere bedrijven binnen de gemeente Halderberge. De bedrijfseconomische omstandigheden, de kansen in de markt en de financiële mogelijkheden van een bedrijf met betrekking tot de investerings- en financieringsmogelijkheden worden beoordeeld en de ondernemer wordt geholpen bij de gevraagde financiering. Daarnaast begeleidt Ton ondernemers die continuïteitsproblemen hebben.

Ton is tevens actief binnen de denktank van de gemeente Halderberge en Moerdijk m.b.t. de advisering van ondernemers in deze gemeenten.

Silvia Heijnen

Jury

Silvia Heijnen-Loi is niet geboren maar wél getogen in Oudenbosch.

Zij is samen met haar man eigenaar van Heijnen Digitaal Beter en vastgoed-ondernemer in de gemeentes Roosendaal & Steenbergen.

Bekend van o.a. schotelantennes, EP:Heijnen, wooncomplex Reginahof Steenbergen en is dé initiator van glasvezelaanleg in de gemeente Roosendaal.

Zij zet zich ook in voor de leefbaarheid van het dorp als voorzitter van Dorpshuis de Schalm welke is gevestigd in de voormalige kerk van Heerle.

Vanwege haar kennis, kunde en netwerk weten mensen haar te vinden met ondernemersvraagstukken.

Finoa Moerings

Fiona Moerings

Jury

De kwekerij in Roosendaal bestaat uit 3,5 hectare kas en 6 hectare

Tray velden waar jaarlijks ruim 7 mln waterplanten worden gekweekt.

Door jarenlange ervaring heeft Moerings zich ontwikkeld tot dé specialist in een breed assortiment waterplanten.

Wij voorzien Tuincentra, Bouwmarkten, Groothandels en Hoveniers in heel Europa van de mooiste waterplanten.

Onze kennis en vaardigheid staan garant voor uniforme, hoogwaardige en visueel aantrekkelijke producten van een uitstekende kwaliteit.

Vol trots kunnen wij zeggen dat we de grootste waterplantenkweker zijn in Europa.
Moerings waterplanten is een uiterst modern en gestructureerd bedrijf.

 “In iedere hand een waterplant”