Verkeersschool Frijters Oud Gastel
Verkeersschool Frijters

Genomineerd in de categorie Business to Consumer

Verkeersschool Frijters

Voor  degene die ons bedrijf en mijzelf niet kennen een kleine introductie. Mijn naam is Willem-Jan Frijters en ben 37 jaar oud en woon in Oud Gastel samen met mijn vriendin Mariska de Wildt en onze zoontjes Milan van vier en Robin van twee. Ik ben sinds mijn 21 bezig met het geven van rijles en sinds 2006 eigenaar van Verkeersschool Frijters.

In 2006 heb ik eigenlijk al bewust gekozen voor de naam Verkeersschool omdat de ambitie was te groeien naar een bedrijf met meerdere rijbewijscategorieen en opleidingen .

De eerste 1,5 jaar heb ik de lessen alleen gegeven, daarna is mijn vader parttime ingestroomd. Omdat hij vroeger les had gegeven kon hij versneld instromen. In 2008 kwam de categorie motor erbij en in 2009 de 2de auto. Toen kwam het moment dat het praktijkexamen voor de bromfiets verplicht werd, daar zijn we ook gelijk mee aan de slag gegaan.

Vanaf 2012 is de categorie aanhanger erbij gekomen en in 2015 werd het praktijkexamen voor de tractor ingevoerd, ook daar zijn we gelijk op ingesprongen en zijn nu een van de weinige rijscholen in de regio waar je ook voor dit rijbewijs terecht kunt. Voor de categorie tractor ben ik tevens betrokken bij de klankbordgroep, die vanuit het CBR en de branche dit examen steeds inhoudelijk verbetert. En ik schrijf voor het CBR examenvragen die in het theorie examen worden gebruikt voor deze categorie.

Inmiddels geven we les met 5 instructeurs ( 4 auto’s), 3 fulltime en 2 parttime en ik moet zeggen dat ik enorm trots ben op ons team, omdat onze slagingspercentages bij de hoogste uit de regio horen.

We hebben diverse specialisaties op het gebied van rijles geven, bv certificaten om rijles te geven aan leerlingen met ADHD, ADD, faalangst en autisme maar ook begeleiding bij o.a verkeersangst. Hierdoor kan iedereen bij ons rekenen op deskundige begeleiding.

Sinds 2018 zitten we op onze huidige locatie in de Rijpersweg, waar we beschikken over een eigen leslokaal waar we tot 25 cursisten kunnen plaatsen. Buiten de reguliere theorie opleidingen gebruiken we dit lokaal ook voor nascholingscursussen voor de vrachtauto  (code95). Denk hierbij aan BHV, VCA, defensief rijden enz. Ook veiligheidstrainingen voor o.a. heftruck, mobile kraan zitten  in ons opleidingsaanbod.

Inmiddels behoren we tot de categorie middelgrote rijscholen en doen we meer dan 200 examens per jaar in de diverse categorieën. Op dit punt waren we nooit gekomen zonder een geweldige achterban met in de eerste plaats mijn vriendin Mariska, maar ook mijn ouders en schoonouders.

Naar de toekomst kijken is altijd lastig, momenteel zijn we tevreden met hoe het nu draait, maar dat wil niet zeggen dat we kansen of uitdagingen laten liggen als die op ons pad komen. Wat nu nog in de planning zit is dat we ons bezig gaan houden met bijscholingen voor instructeurs zowel theoretisch als praktisch.

Laat ik afsluiten met dat ik heel trots ben op deze nominatie en ik wens ook de 2 andere genomineerden in deze categorie, Jumbo Broos en Breda Aviation veel succes.

Wilt u ook op deze spannende avond aanwezig zijn en zien of  Verkeersschool Frijters de prijs wint?

Bestel kaarten